Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Παναγή Φραγκισκάτου

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Λουρδάτων “Ο ΠΛΑΤΑΝΟΣ”, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του για τον απρόσμενο θάνατο του συμπολίτη μας και ενεργού κύταρου του χωριού, Παναγή Φραγκισκάτου.
Καλό Παράδεισο Παναγή!


Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Εκδρομή στο “Ράντσο” του Σοφικού Κορινθίας

Γίναμε για λίγο παιδιά..!

Η εκδρομή στο “ράντσο” στο Σοφικό Κορινθίας μας γύρισε στα παιδικά μας χρόνια, όταν θέλαμε να είμαστε... καουμπόϊδες, παίζοντας πόλεμο με τους ινδιάνους, γίναμε για λίγο παιδιά!
Η αναχώρηση το πρωΐ της Κυριακής 3 Απριλίου από τα Λουρδάτα προς τον Πόρο, από όπου πήραμε το πλοίο για την Κυλλήνη και από εκεί, την γνωστή διαδρομή προς Αθήνα. Στο ύψος του ισθμού της Κορίνθου, πήγαμε δεξιά προς Επίδαυρο και φτάσαμε το μεσημέρι στο φημισμένο “The Ranch” στο Σοφικό Κορινθίας, όπου σε μια έκταση 330 στρεμμάτων, μέσα σε ένα πευκόφυτο δασικό περιβάλλον συνυπάρχει η άγρια αμερικάνικη δύση με την ελληνική παράδοση. Γυρίσαμε το ράντσο με το τρενάκι, κάναμε τη βόλτα μας με την άμαξα και “εκπαιδευτήκαμε” στα παραδοσιακά παλιά ελληνικά επαγγέλματα, στον Αλευρόμυλο, το Ελαιοτριβείο, το Τυροκομείο, Κουρείο, Τσαγκαράδικο κ.α.
Ήταν μια ευκαιρία απόδρασης από την καθημερινή ρουτίνα, παίρνοντας δύναμη για δουλειά λόγω της επερχόμενης τουριστικής σεζόν.
Εκδρομές με τον σύλλογο από φθινώπορο πλέον. 
Καλή τουριστική σεζόν!
Η πρόεδρος ενημερώνει τα αλοδαπά (Άγγλοι) μέλη του συλλόγου

Γενική άποψη του ράντσου











Περιμένοντας να σφυρίξει το τρένο για την άγρια δύση


Βόλτα με την άμαξα