Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Εγκαινιάσθηκε η σύγχρονη πιστοποιημένη παιδική χαρά στα Λουρδάτα!

Παιδική χαρά ή ίσως ορθότερα πάρκο παιδικής χαράς ονομάζεται είδος δημόσιου ή ιδιωτικού πάρκου το οποίο απευθύνεται στη διασκέδαση των παιδιών. Είναι υπαίθριος χώρος ο οποίος συνήθως αποτελεί τμήμα ενός ευρύτερου πάρκου.
Σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα, τα εγκαίνια μιας πιστοποιημένης σύγχρονης παιδικής χαράς θα περνούσε απαρατήρητη, γιατί θεωρείται αυτονόητο η πολιτεία να φροντίζει για τη διασκέδαση των παιδιών και την εκτόνωση της αστείρευτης ενέργειας που διαθέτουν τα παδιά μέσα από το παιχνίδι.
Εδώ όμως, στη χώρα μας, στους ζοφερούς καιρούς που ζούμε, τα εγκαίνια μιας παιδικής χαράς είναι είδηση.
Έτσι λοιπόν, το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017 το απόγευμα και στον περίβολο χώρο του π. Δημοτικού Σχολείου Λουρδάτων, ο Αντιδήμαρχος Λειβαθούς κ. Ηλίας Κουρκουμέλης μαζί με την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Λουρδάτων “Ο ΠΛΑΤΑΝΟΣ” κα Χαρίκλεια Μαγουλά, έκοψαν την κορδέλα των εγκαινίων της παιδικής χαράς, προς τέρψιν των μικρών μας φίλων που όρμησαν να δοκιμάσουν τις τσουλήθρες και τα άλλα όργανα.
Προηγουμένως ο Αιδεσιμότατος π. Δημήτριος Ρασσιάς ευλόγησε τη χρήση των οργάνων της παιδικής χαράς.
Στην ομιλία της η κα Μαγουλά ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή και ιδιαίτερα τον κ. Κουρκουμέλη για τις προσπάθειες του ώστε να γίνει πραγματικότητα ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων και του συλλόγου.
Ο Αντιδήμαρχος κ. Κουρκουμέλης παίρνοντας το λόγο, ευχαρίστησε με τη σειρά του την κα Μαγουλά και τον σύλλογο που αντιπροσωπεύει, για τη διοργάνωση των εγκαινίων. “Μετά την μεγάλη παιδική χαρά στην Λακήθρα, ήλθε και η σειρά του Λουρδά, γιατί προτεραιότητα για εμάς είναι οι μικροί μας φίλοι” τόνισε ο κ. Κουρκουμέλης, ενώ σημείωσε ότι παρά τη δύσκολη οικονομκή κατάσταση, θα προσπαθήσει του χρόνου να την μεγαλώσει με περισσότερα όργανα. Τέλος, ευχήθηκε Καλές Γιορτές σ΄όλους .
Η Εκδήλωση συνεχίστηκε στο εσωτερικό του σχολείου με το γιορτινό τραπέζι γεμάτο φαγητά και γλυκά που ετοίμασαν οι κυρίες του συλλόγου και προβολή παιδικής ταινίας.

Υποχρεώσεις για την χρήση της παιδικής χαράς
Όπως μας ενημερώνει η αναρτημένη πινακίδα η Πιστοποιημένη Παιδική χαρά:
Είναι για ηλικίες από 2 έως 12 ετών και η λειτουργία της είναι από τις 8 το πρωΐ μέχρι τη δύση του ηλίου.
Απαγορεύεται η είσοδος: Σε ασυνόδευτα παιδιά, σε άτομα που δεν συνοδεύουν παιδιά, στα κατοικίδια, εκτός και είναι συνοδοί ατόμων με αναπηρία.
Πρέπει να διατηρούμε το χώρο καθαρό και να κλείνουμε τις πόρτες κατά την είσοδο και έξοδο απ΄αυτήν.
Χρήσιμα τηλέφωνα: Αστυνομία 100, Πρώτες βοήθειες 166 και Πυροσβεστική 199
Επισημάνσεις: Γονείς μην αφήνετε τα παιδιά χωρίς επίβλεψη, γιατί οι γονείς – συνοδοί των παιδιών έχουν την ευθύνη επίβλεψης και ασφάλειας τους κατά την παραμονή τους στο χώρο.
Προσοχή Κίνδυνος: ΟΧΙ κορδόνια – λουριά – κουκούλες στον ρουχισμό των παιδιών που χρησιμοποιούν τα όργανα.


Λιβέριος Πετρίδης

lourdas.gr

Η ομιλία της προέδρου του συλλόγου κας Χαρίκλειας Μαγουλά

Αγαπητά μας παιδιά, φίλες και φίλοι, μέλη του συλλόγου μας, Αιδεσιμότατε π. Δημήτριε, κύριε Αντιδήμαρχε Λειβαθούς,
Σας καλοσωρίζουμε στα εγκαίνια της νέας σύγχρονης και ασφαλούς Παιδικής Χαράς στο χωριό μας και όχι μόνον. Αυτή η παιδική χαρά με τα πιστοποιημένα από τους αρμόδιους φορείς για την ασφάλεια τους όργανα, ευελπιστούμε να γίνουν πόλος έλξης και να δώσουν χαρά μέσα από το παιχνίδι στους μικρούς μας φίλους, όχι μόνο από το χωριό μας, αλλά και τα γύρω χωριά της περιοχής μας.
Η παιδική χαρά ήταν ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων και του συλλόγου μας προς τη δημοτική αρχή, κάτι που υλοποιήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Ευχαριστούμε το δήμο και ιδιαίτερα τον συντοπίτή μας Αντιδήμαρχο Λειβαθούς κ. Ηλία Κουρκουμέλη για την υλοποίηση του έργου αυτού που θα δώσει χαρά στα παιδιά και διέξοδο στους γονείς.
Μετά τα εγκαίνια είστε όλοι καλεσμένοι στην Χριστουγεννιάτικη Παιδική Γιορτή που θα ακολουθήσει μέσα στο σχολείο.
Ευχαριστούμε!















Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Εγκαινιάζουμε τη νέα μοντέρνα Παιδική Χαρά και το... γλεντάμε με χριστουγεννιάτικη παιδική γιορτή!


Το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου στις 4 το απόγευμα, στο π. Δημοτικό Σχολείο Λουρδάτων, θα εγκαινιάσουμε τη νέα μοντέρνα Παιδική Χαρά και θα το γιορτάσουμε με χριστουγεννιάτικη παιδική γιορτή!

Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους.