Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Αποκατάσταση του πεσμένου τοιχείου του Νεκροταφείου

Με απόφαση του Δ.Σ. του συλλόγου μας εδόθει επιστολή στον πάρεδρο των Λουρδάτων κ. Χρήστο Μαγουλά ώστε να εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο την άμεση αποκατάστασή του η επιστολή έχει ως εξής:
Κύριε Πρόεδρε,
Μετά τους τελευταίους σεισμούς των 6 και 5,9 ρίχτερ που έγιναν τον περασμένο Ιανουάριο και Φεβρουάριο, κατέρρευσε μέρος του τοιχείου του νεκροταφείου του χωριού, αφήνοντας ακάλυπτο μεγάλο μέρος του νεκροταφείου. Εκτός των ευνόητων λόγων για την αποκατάσταση του τοιχείου, υπάρχει κίνδυνος διάβρωσης των μνημείων από τη βροχή με αποτέλεσμα το μακράβριο θέαμα οστών στο δρόμο.

Παράκαλούμε για την εισήγησή σας στο Δ.Σ. του Δήμου Κεφαλονιάς ώστε να υπάρξει κάποια λύση στο πρόβλημα αυτό.

Κοινή απόφαση Συλλόγων Λουρδάτων - Σιμωτάτων για την αποκατάσταση δημοτικού δρόμου Σιμωτάτων - Λουρδάτων


ΠΡΟΣ: κ. Χρήστο Μαγουλά Πρόεδρο Δ.Δ. Λουρδάτων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Εντεταλμένο Σύμβουλο Δημοτικής Ενότητας Λειβαθούς
Προέδρους Συλλόγων: 
“Κόκκινος Βράχος”, “Αίνος” Βλαχάτων                                 10 Νοεμβρίου 2014

Σχετικά έγγραφα: Βεβαίωση καταχώρησης αιτήματος Αρ. Πρ. 22769/2013, 
Επιστολή Μ. Ευθυμιάτου - Ελαφρού / 22-10-14, 
Επιστολή Κατοίκων και Συλλόγων Σιμωτάτων, Βλαχάτων, Λουρδάτων για Λήψη μέτρων σήμανσης ασφάλειας και αποκατάστασης δημοτικής οδού στη θέση Μελαγκάδι Σιμωτάτων,
Επιστολή Γαλιατσάτου Μαρίνας προς Δήμο Κεφαλονιάς 16-10-14

Κύριε Πρόεδρε,
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω έγγραφα τα οποία σας υποβάλλουμε και συνημμένα, γνωρίζοντας ότι είστε ενήμερος για το μεγάλο πρόβλημα, της κατεστραμένης επαρχιακής οδού στη θέση Σχισμένο αυλάκι (Μελαγκάδι), που απασχολεί τους κατοίκους των όμορων οικισμών Λουρδάτων - Βλαχάτων - Σιμωτάτων, αφού η συγκεκριμένη οδός είναι απαραίτητη για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, δεδομένου ότι στην περιοχή που εξυπηρετεί δραστηριοποιούνται τουριστικές επιχειρήσεις, εμφιαλωτήριο, λιοστάσια, ποιμνιοστάσια κ.α. Εκτός αυτών η συγκεκριμένη οδός χρησιμοποιείται για πυρόσβεση, ακόμα και πεζοπορία καλύπτοντας μέρος του εναλλακτικού τουρισμού που μπορούν να προσφέρουν οι τουριστικές επιχειρήσεις του τόπου.
Επειδή, η αποκατάσταση της συγκεκριμένης οδού είναι απαραίτητο να γίνει το συντομότερο δυνατόν λόγω και του επερχόμενου χειμώνα που με τις βροχές θα μεγιστοποιήσει το πρόβλημα εξαφανίζοντας τελείως τον εναπομείνοντα δρόμο, ίσως και το παρακείμενο  κτήμα.  
Παρακαλούμε για την δυναμική εισήγησή σας προς το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Κεφαλονιάς ώστε να δοθεί κάποια λύση σ΄αυτό το μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί τους κατοίκους.