Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Ο Πλάτανος – Σύμβολο του Λουρδά, ενώνει τα μέλη του ομώνυμου συλλόγου, που έκοψαν με επιτυχία την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτά τους.

Μεγάλη η συμμετοχή στην εκδήλωση, παρεΐστικη ατμόσφαιρα με φαγητό, -κυρίως πίτες από τις κυρίες μέλη του συλλόγου -και ποτό, έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα τους τα μέλη του συλλόγου.
Ασφυκτικά γεμάτη η αίθουσα του πρώην Δημοτικού Σχολείου – έδρα του Συλλόγου Λουρδάτων “Ο ΠΛΑΤΑΝΟΣ” - το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016, με πολύ κόσμο έξω ή στην πόρτα, αφού η συμμετοχή φίλων και μελών ήταν πέραν του αναμενόμενου.
Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο πατήρ Δημήτρης Ρασσιάς, παρουσία του Αντιδήμαρχου κ. Ευάγγελου Κεκάτου, του εντεταλμένου συμβούλου για την Λειβαθώ, Δημοτικού Συμβούλου κ. Ηλία Κουρκουμέλη, του Δημ. Συμβούλου κ. Γεράσιμου Δημητράτου και του Προέδρου της τοπικής κοινότητας κ. Χρήστου Μαγουλά.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Χαρίκλεια Μαγουλά στον εναρκτήριο λόγο της επισήμανε το γεγονός, ότι οτιδήποτε έσοδο από τις εκδηλώσεις έρχεται στο σύλλογο, διατίθεται για τον εξωραϊσμό του χωριού, τονίζοντας παράλληλα τον πρωταρχικό ρόλο του τουρισμού στην οικονομία του χωριού. Επίσης, τόνισε την ανάγκη για συμμετοχή των μελών στις δραστηριότητες του συλλόγου “...Σας καλούμε όλους στο σύλλογο να δώσουμε τη μάχη για να κάνουμε το χωριό μας υπόδειγμα. Διαθέτουμε έναν παράδεισο, ας τον κάνουμε ακόμα καλύτερο. Όλοι μπορούμε να προσφέρουμε, κανείς δεν περισσεύει” κατέληξε η κα Μαγουλά, ενώ δεν ξέχασε να ευχαριστήσει τα μέλη και το Δ.Σ. που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχία της εκδήλωσης.
Σύντομους χαιρετισμούς απηύθηναν: ο Αντιδήμαρχος κ. Ευάγγελος Κεκάτος, ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Ηλίας Κουρκουμέλης και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Χρήστος Μαγουλάς.
Στην συνέχεια το χορευτικό συγκρότημα από παιδιά του συλλόγου, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς προκαλώντας το αυθόρμητο χειροκρότημα των παρισταμένων.
Ακολούθησε το γεύμα από τα θαυμάσια φαγητά που ετοίμασαν οι κυρίες μέλη του συλλόγου συνοδεία κρασιού και αναψυκτικών. Το φλουρί στην Βασιλόπιτα έτυχε η κα Ελένη Μπεκατώρου.
Ήταν μια εκδήλωση με μεγάλη συμμετοχή, όπου τα μέλη του συλλόγου κάτω από την σκέπη του Πλάτανου – Σύμβολου του χωριού, ενωμένα θα δώσουν τη μάχη για ένα χωριό πρότυπο!

Και του Χρόνου!
Τα μέλη του συλλόγου κες Όλγα Σφαέλλου, Φερενίκη Πετρίδου και Αγγελική Παπαγγελούτσου
Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Χρήστος Μαγουλάς

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Λειβαθούς κ. Ηλίας Κουρκουμέλης

Ο Αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Ευάγγελος Κεκάτος

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Χαρίκλεια Μαγουλά

Ο Αιδεσιμότατος π. Δημήτριος Ρασσιάς ευλόγησε την Βασιλόπιτα του συλλόγου.