Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων εορταστικών εκδηλώσεων, ο σύλλογος έχει προγραμματίσει τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Ελάτε να φτιάξουμε όμορφες χαρούμενες κατασκευές!!!

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ!!!

Την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στις 11:00 το πρωΐ, περιμένουμε όλα τα παιδιά, στο Σύλλογο “ΠΛΑΤΑΝΟΣ” (π. Δημ. Σχολείο Λουρδάτων), να παίξουμε και να ακούσουμε παραμύθια από εκλεκτούς... παραμυθάδες μέλη του συλλόγου.
Αλλά το καλύτερο, θα κατασκευάσουμε όμορφα δώρα για την μαμά τον μπαμπά και του φίλους μας.



Καφές - γλυκό και... κοινωνική κριτική!!!
Την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα, σας περιμένουμε, στο Σύλλογο “ΠΛΑΤΑΝΟΣ” (π. Δημ. Σχολείο Λουρδάτων), να πιούμε καφέ να φάμε γλυκό από τα χεράκια των κυρίων (μελών του συλλόγου) και να κάνουμε ...κοινωνική κριτική επί παντός επιστητού..!


Επιστολή στους ξενητεμένους συγχωριανούς


Αγαπημένοι ξενητεμένοι συγχωριανοί,

Γνωρίζουμε την αγάπη και νοσταλγία που έχετε για το χωριό μας, αλλά και για ολόκληρη την Κεφαλονιά, γι΄αυτό ο Σύλλογος μας, με αυτή την επιστολή στοχεύει στην πρώτη επικοινωνία μαζί σας, αφού η δεύτερη και καλύτερη, θα είναι η εφημερίδα που θα λαμβάνετε για να ενημερώνεστε για τα τεκταινόμενα, τις χαρές και τις ...λύπες του χωριού και της περιοχής.
Η υπό έκδοση εφημερίδα του Συλλόγου θα εκδίδεται τρεις φορές το χρόνο (Ιανουάριο - Απρίλιο, Ιούνιο - Σεπτέμβριο και Οκτώβριο έως Δεκέμβριο), θα περιέχει τα νέα του χωριού, τις δραστηριότητες του Συλλόγου, τα καλώς και τα κακώς κείμενα που χρήζουν της προσοχής όλων, καθώς και την ανάδειξη των πολιτιστικών της περιοχής, αποκλειομένων των πολιτικών θεμάτων. Η εφημερίδα που θα λάβετε (αν όλα πάνε καλά), στα μέσα του Ιανουαρίου 2015 ευελπιστούμε να περιέχει και επιστολές σας με υποδείξεις ή ότι άλλο θέλετε να δημοσιευθεί. Εναλλακτικά μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες του Συλλόγου και από το διαδύκτιο από την ιστοσελίδα www.lourdas.gr και το ιστολόγιο του Συλλόγου http://syllogosplatanos.blogspot.gr/ όπου δημοσιεύονται όλες οι δραστηριότητές μας.
Ελπίζουμε στην στήριξή σας στην προσπάθεια που κάνουμε, τόσο από ψυχικής όσο και υλικής άποψης. Το email μας είναι platanos@lourdas.gr και ο αρ. λογαριασμού για όσους θέλουν να ενισχύσουν την προσπάθεια μας είναι Τράπεζα Πειραιώς IBAN GR6501724530005453073102238
Μαζί με την επιστολή σας στέλνουμε την αγάπή μας και ένα μαγνητάκι για το ψυγείο με μια φωτογραφία της παραλίας του χωριού με πολλές ευχές για Καλές Γιορτές!

Θα τα ξαναπούμε σύντομα. Χρόνια Πολλά!


Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΦΑΡΑΚΛΑΤΩΝ – ΠΕΡΑΤΑΤΩΝ

Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου στον οικισμό των Πάστρων, συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής με σκοπό τη διοργάνωση Εκδήλωσης που θα γίνει στις 24 Ιανουαρίου 2015 το βράδυ, στα Τραυλιάτα, στην αίθουσα “ΣΤΑΤΕΡΙ”.
Η εκδήλωση έχει στόχο, να συγκεντρωθούν χρήματα για την ενίσχυση σε υλικά και υπηρεσίες των Ειδικών Σχολείων Φαρακλάτων και Περατάτων. Η κοινή ανακοίνωση των Πολιτιστικών Συλλόγων και τα έγγραφα των Ειδικών Σχολείων με τις ανάγκες τους έχουν ως εξής:
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Οι Πολιτιστικοί Συλλόγοι: “ΑΙΝΟΣ” Βλαχάτων, “ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΩΚΑΣ” Ελειού, “ΠΗΝΕΛΟΠΗ” Σκάλας, “ΠΛΑΤΑΝΟΣ” Λουρδάτων, “ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ” Πάστρας, “ΠΡΟΝΗΣΟΣ” Πόρου, “ΑΡΑΚΛΙ” Αγ. Ειρήνης, “ΟΙ ΠΡΟΝΟΙ” Καπανδριτίου, “ΤΖΑΝΝΑΤΩΝ” Τζαννάτων, “ΤΟ ΚΟΡΩΝΙ” Βαλεριάνου, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημ. Σχολείου Βλαχάτων,
Διοργανώνουν Εκδήλωση για Φιλανθρωπικό Σκοπό προς ενίσχυση των Ειδικών Σχολείων Περατάτων και Φαρακλάτων.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα “ΣΤΑΤΕΡΙ” σταΤΡΑΥΛΙΑΤΑ ημέρα Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 20:00.
Σας περιμένουμε να διασκεδάσουμε με δωρεάν φαγητό, χορό, μουσική!
Η παρουσία σας είναι απαραίτητη για την επιτυχία του σκοπού μας.
Είσοδος: 10 ευρώ ενήλικες ανά άτομο και 5 ευρώ τα παιδιά 6-12 ετών.
Τηλ. Κρατήσεων: 6972506198.

Τα έγγραφα των Ειδικών Σχολείων:
Ειδικό Δημοτικό και Ειδικό Νηπιαγωγείο Περατάτων
Αξιότιμε κ. Μινέτο Χαράλαμπε,
Αρχικά θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την ευγενική σας πρόθεση να βοηθήσετε το σχολείο μας. Σας παραθέτουμε μια λίστα με τα υλικά που έχουμε ανάγκη. Οτιδήποτε μπορέσετε από αυτά να μας εξασφαλίσετε, θα είναι πολύ σημαντικό για μας.
  • Κουζίνα με κουζινικά για το νηπιαγωγείο (ΠΑΙΧΝΙΔΙ)
  • Αυτοκινητάκια πλαστικά για το νηπιαγωγείο
  • Χαρτί φωτοτυπικού
  • Μαρκαδόροι χοντροί
  • Διάφορα χρώματα τέμπερες σε μπουκάλι
  • Κόλλες πλαστικοποίησης
  • Χαρτόνι κανσόν διάφορα χρώματα
Με εκτίμηση
Η Διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού
Η Προϊσταμένη του Ειδικού Νηπιαγωγείου

ΕΕΕΕΚ Αργοστολίου
Θέμα: Δωρεάν προσφορά ειδών και παροχή υπηρεσιών στο ΕΕΕΕΚ Αργοστολίου
Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Χαράλαμπο Μινέτο, αποδεχόμαστε τη δωρεάν προσφορά ειδών και παροχή υπηρεσιών από το Σύλλογο “ΑΙΝΟΣ”, με τη συνδρομή και άλλων Συλλόγων της περιοχής.
Το σχολείο μας έχει άμεση ανάγκη τα παρακάτω:
  • Δύο πύργους Η/Υ (Towers), 2 οθόνες, 2 πληκτρολόγια και 2 ποντίκια. Ο ένας Η/Υ θα αντικαταστήσει τον χαλασμένο στην αίθουσα του Γυμναστηρίου – Χορού και ο άλλος θα χρησιμοποιηθεί στο εργαστήριο Πληροφορικής. Τέλος 3 ακουστικά Η/Υ.
  • Συντήρηση του αναβατορίου για αναπηρικά καρότσια. Έχουμε μία μαθήτρια η οποία δεν ανεβαίνει στον επάνω όροφο, λόγω μη συντήρησης του αναβατορίου.
  • Εργαστήριο Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής. Κυρίως: πέννες μακαρόνια, τρούφα σοκολάτας, αμύγδαλα, καρύδια, εβαπορέ (30 τεμάχια) πλήρες γάλα, αντικολλητικό χαρτί (λαδόκολλα), αλουμινόχαρτο και από κατεψυγμένα: σπανάκι (2 κιλά), αρακάς (2 κιλά), (2 κιλά) φασολάκια πράσινα.
  • Είδη φαρμακείου: Handsaplast, Οινόπνευμα, βαμβάκι, γάζες (επίδεσμοι), Pulvo spray.
Ο Διευθυντής

Γερ. Μπαλτσαβιάς