Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Επεράσαμε όμορφα, όμορφα!!!

Τριήμερη εκδρομή στη Σπάρτη – Μονεμβασιά – Καλαμάτα

Το 3ήμερο 14 έως 16 Νοεμβρίου 2014 ο Σύλλογος μας διοργάνωσε εκδρομή στη Σπάρτη – Μονεμβασιά – Καλαμάτα, στην οποία βέβαια η συμμετοχή δεν ήταν η αναμενόμενη, άλλα όσοι συμμετείχαν, κατά γενική ομολογία περάσαμε πολύ όμορφα!
Συγκεκριμένα, το πρωΐ της Παρασκευής 14 Νοεμβρίου ξεκινήσαμε από την έδρα του συλλόγου για Πόρο – Κυλλήνη με πρώτη στάση για καφέ στην Κυπαρισία και μεσημεριανό σε παραδοσιακή ταβέρνα, κάτω από τον αιωνόβιο πλάτανο και τη βρύση που μας θύμιζε το δικό μας, στο Μυστρά, με θέα το επιβλητικό Κάστρο.
Η συνέχεια, τακτοποίηση στο πολύ καλό ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος στην αγορά της Σπάρτης για ...σόπινγκ θέραπι.
Η δεύτερη μέρα ξεκίνησε με την επίσκεψη στο Μουσείο της ελιάς και αναμνηστική φωτογραφία στο άγαλμα του Λεωνίδα. Ακολούθησε η επίσκεψη στη Μονεμβασιά, όπου όσοι άντεχαν ακολούθησαν με τα πόδια για να δούν και να ακούσουν την ιστορία του από την ξεναγό. Μετά την επίσκεψη στη Μονεμβασιά, καφέ και μεσημεριανό στο Γύθειο. Το βράδυ, το... “ρίξαμε έξω” σε παραδοσιακή ταβέρνα με ζωντανή μουσική, όπου εκτός των άλλων, κόψαμε την τούρτα των δωδέκατων γενεθλίων της Ξένιας Σφαέλλου και της ευχηθήκαμε να τα εκατοστήσει.

Την Κυριακή, η επιστροφή δια μέσω Μυστρά και Καλαμάτας, το απόγευμα φθάσαμε στο χωριό, κουρασμένοι αλλά όλοι ευχαριστημένοι αφού... επεράσαμε όμορφα!!!